ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 600 de persoane s-au infectat cu HIV de la începutul acestui an

09:06 | 01.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Aproape 600 de cazuri noi cu infecția HIV au fost confirmate în Republica Moldova în perioada ianuarie–octombrie curent. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică în contextul marcării anual la 1 decembrie a Zilei Mondiale de combatere a SIDA, transmite MOLDPRES.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, majoritatea persoanelor infectate sunt tineri, iar virusul este transmis cel mai des pe cale sexuală. Totodată, printre bolnavi se regăsesc frecvent și persoane care consumă droguri injectabile. La fel, în jur de 50% de persoane au această infecție, fără ca să cunoască.

În contextul Zilei Mondiale de combatere SIDA, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va organiza mai multe evenimente ce au drept scop de a informa societatea asupra necesității testării la HIV, precum și motivarea pentru o atitudine tolerantă față de persoanele HIV pozitive, întrucât patru din zece persoane care trăiesc cu HIV susțin că sunt discriminate.

Conform datelor ministerului, în Republica Moldova au fost înregistrate în total circa 13700 cazuri de infecție cu HIV.

img20009495

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!