ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul Vamal a raportat creșteri ale încasărilor în luna noiembrie

10:27 | 01.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Încasările Serviciului Vamal în luna noiembrie 2020 se estimează la peste 2,1 miliarde de lei, cu peste 94 milioane de lei mai mult (circa 5%), comparativ aceeași lună a anului trecut. Totodată, în primele 11 luni ale acestui an, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 20,1 miliarde de lei, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, pe parcursul lunii noiembrie au fost perfectate 47 995 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 146 058 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Giurgiulești, cu 40 399 și, respectiv, 27 212 traversări.

Serviciul Vamal administrează Centrul Unic de Apel (+373 22 788 888), unde pot fi obținute (24/24) informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau înregistrate reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Astfel, în luna noiembrie, operatorii Liniei de informare au răspuns la 2 389 de solicitări de informații legate de vamă.

Totodată, în perioada vizată au fost constatate 292 de încălcări ale legislației vamale, fiind întocmite 142 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 450 mii de lei.

„Cele mai frecvente încălcări se referă la nedeclararea sau declararea neautentică a mărfurilor de larg consum, încălcarea termenelor de tranzit sau de depunere a declarației vamale și depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor introduse și declarate prin acțiune”, indică Serviciul Vamal.

foto: customs.gov.md

img20009501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!