ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile oraşelor din UTA Gagauz-Yeri nu vor organiza manifestări publice de Revelion

17:17 | 01.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 dec. /MOLDPRES/. Autorităţile celor trei centre raionale din UTA Gagauz-Yeri vor instala Pomi de Crăciun în localități, însă nu planifică activități publice cu ocazia sărbătorilor de iarnă, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională.

În municipiul Comrat, bradul, care tradițional va fi natural, va fi instalat până la 15 decembrie. „În acest an complicat am sperat că vom putea marca Revelionul împreună, însă situația pandemică se agravează, de aceea vom renunța la activităţile festive în masă. Nici un fel de petreceri şi concerte publice nu vor fi organizate, însă orașul va fi ornat ca de obicei. Este important să avem dispoziție de sărbătoare şi să întâlnim noul an cu gânduri bune şi încredere în viitor”, a explicat pentru gagauzinfo.md Serghei Anastasov, primarul municipiului Comrat.

Administrația de la Ceadâr-Lunga planifică să se ocupe de amenajarea municipiului săptămâna următoare. Primăria va instala Pomul de Crăciun şi va împodobi străzile localităţii cu ghirlande. „Activităţile de Revelion se vor desfășura doar în conformitate cu decizia Comisiei pentru sănătate publică. Nu vom putea interzice oamenilor să vină la brad, însă cel mai probabil festivități publice nu vom organiza. Totuşi, autorităţile locale vor face tot posibilul pentru a crea în oraș atmosferă de sărbătoare, iar localnicii să treacă în noul an cu bună dispoziție”, a spus pentru sursa citată edilul de Ceadâr-Lunga, Anatoli Topal.

Simbolul sărbătorilor de iarnă va fi instalat la Vulcănești la mijlocul lunii decembrie. Pomul de Crăciun, artificial, cu o lungime de şase metri, va bucura localnicii timp de o lună. „Regretăm că în acest an nu vom reuși să desfășurăm manifestări publice de sărbătoare. De regulă, la Revelion bradul oraşului aduna 500-600 de copii, pentru care organizam concerte şi înscenam povesti. În acest an, din cauza pandemiei, vom renunța la planurile de altădată, însă dispoziția şi atmosfera de sărbătoare le vom asigura”, a explicat primarul de Vulcănești, Victor Petrioglu.

De ieri, Republica Moldova a intrat în stare de urgență în sănătate publică, instituită pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute, în cadrul unei noi ședințe a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Odată cu revenirea la stare de urgență, în ţară vor fi valabile mai multe măsuri de prevenție şi restricții

foto simbol

img20009523

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!