ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii susțin că traseele publice sunt în siguranță, fără blocaje

11:48 | 02.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Drumurile publice sunt monitorizate şi îngrijite, după ce pe parcursul nopții, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute, iar în centrul și sudul țării – cu lapoviță și ninsoare, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

„În prezent, sectoare de drum blocate nu sunt, circulația rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță”, indică ASD.

Potrivit instituției, au fost desfășurate lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului pe traseele naționale din municipiul Chișinău, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca,
Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Hâncești, Ialoveni, Orhei, Nisporeni, Florești, Călărași, Strășeni și UTA Găgăuzia.

În procesul tehnologic au fost implicate 74 de utilaje speciale cu participarea a 51 de muncitori rutieri.

Administrația de Stat a Drumurilor solicită conducătorilor auto să fie atenți la drum, iar în cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, să apeleze la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Conform meteorologilor, vreme închisă şi precipitații sub formă de lapoviță şi ninsoare se vor menține pe toată durata zilei de astăzi, însă de mâine se va încălzi cu câteva grade, timpul se va liniști, iar periodic va răsări şi soarele. 

foto: ASD

img20009548

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!