ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un boxer moldovean a câștigat medalia de aur la Campionatul European de box pentru cadeți

15:18 | 03.12.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Comitetul Național Olimpic și Sportiv a anunțat astăzi că Republica Moldova a cucerit o medalie de aur și patru de bronz la Campionatul European de box pentru cadeți de la Sofia, Bulgaria. Astfel, campion european la categoria de greutate 48 de kg a devenit Ilie Argatu, transmite MOLDPRES.

Boxerul moldovean l-a învins în finală, la puncte, cu cinci la zero, pe spaniolul Losano Serrano Rafael. Pentru a ajunge în finală, Argatu a trecut de ucraineanul Iahor Kireaus și boxerul român Sali Palapiuc. Medaliile de bronz au fost cucerite de Alexandr Guranda (66 kg), Andrei Redca (70 kg), Nicolae Burdiuja (+80 kg) și Irina Ciubova (54 kg).

În clasamentul pe medalii, Moldova s-a clasat pe locul 6. Primele trei poziții au fost ocupate de pugiliștii din Rusia, Ucraina și România.

foto: olympic.md

img20009592

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!