ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciul de Asistență Stradală pentru copii din Chișinău va activa și pe timp de noapte

09:00 | 04.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău informează că Serviciul Asistență Stradală pentru copii, care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament beneficiarilor și pe timp de noapte, transmite MOLDPRES.

Viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, a anunțat că în acest moment are loc o reorganizare pentru ca în acest centru să poată fi cazați concomitent zece copii. Aceștia vor locui în incinta centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica o soluție viabilă pentru fiecare caz în parte. Tot aici, minorii vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activitățile socio-educative, cât și de spațiile de recreere amenajate: sală de sport, bucătărie, duș etc.

Astfel, în cadrul complexului de servicii vor fi amenajate două săli separate, pentru fete și băieți, care vor fi dotate cu mobilier necesar (paturi, noptiere, dulapuri). Totodată, reprezentanții centrului vor achiziționa mai multe electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea acestora, dar și a edificiului, obiectivul va fi supravegheat atât video, cât și de un paznic.

În prezent, instituția este frecventată zilnic de către cinci copii, în timp ce la evidență se află 40 de minori, care au revenit în familii sau la instituțiile rezidențiale.

Serviciul Asistență Stradală a fost lansat de către Primăria Chișinău în anul 2019 și are drept scop consolidarea sistemului de protecție a copiilor, în special a celor care practică un mod de viață stradal, vagabondează, cerșesc, consumă substanțe toxice/narcotice sau practică prostituția. 

foto: canal3.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!