ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Cimişlia va fi creată o Platformă industrială multifuncțională

16:26 | 04.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 4 dec. /MOLDPRES/. Consiliul raional și Primăria orașului Cimișlia, împreună cu Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) din Republica Moldova și-au propus dezvoltarea economică a regiunii prin sprijinirea companiilor cu accent sporit pe inovare, transfer de tehnologii și dezvoltare durabilă, atragerea investițiilor și promovarea regiunii în calitate de poli de dezvoltare. În acest scop, părțile au semnat cel de-al patrulea Acord-memorandum de colaborare privind crearea și dezvoltarea Platformei industriale multifuncționale în raionul Cimișlia, transmite MOLDPRES. 

Directorul general ODIMM, Iulia Costin, a subliniat importanța acestei platforme pentru mediul de afaceri din regiune. "Sunt sigură că acest proiect va avea un impact major asupra dezvoltării economiei raionului. Este important să continuăm să dezvoltăm infrastructura de afaceri în regiuni ca să ajutăm întreprinderile să crească acasă. Fiind competitivi și având facilitățile necesare putem atrage investitori importanți în regiune", a spus Costin. 

Platforma industrială multifuncțională din Cimișlia va fi amplasată în extravilanul orașului, fiind proprietatea publică a statului. Aceasta are o amplasare strategică, în apropierea Zonei Economice Libere, având conexiune la drumul național R3 și aflându-se în apropierea hotarului cu Ucraina, conform Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

Terenul identificat pentru crearea Platformei are o suprafață de zece hectare. În timpul apropiat vor fi lansate licitații pentru proiectare și inițierea lucrărilor de infrastructură, inclusiv rețele de gazificare, energie electrică și apă.

Programul-pilot de creare a Platformele industriale multifuncționale este implementat de ODIMM în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Acestea urmează a fi create în 18 raioane de pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu nivel de industrializare mai scăzut.

foto simbol

img20009645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!