ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalele din Chișinău mai au doar 60 de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19

09:39 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Capacitatea spitalelor municipale de internare a bolnavilor de COVID-19 se apropie de sfârșit, transmite MOLDPRES.

Șeful Direcției generale de asistență socială și sănătate a municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi că în spitalele municipale mai există doar 60 de locuri pentru tratarea bolnavilor de COVID-19. „Din cele 1042 de locuri de spital existente 982 sunt ocupate. În spitale sunt internați 55 de bolnavi în stare foarte gravă, 314 în stare gravă, 533 în stare medie, iar 40 sunt în stare satisfăcătoare”, a spus Bucearschi.

În același timp, oficialul a declarat că starea de urgență în sănătate se menține, iar tendința de creștere a numărului îmbolnăvirilor este ridicată. “Solicit populației să respecte măsurile de protecție anti coronavirus. Toate paturile din terapie intensivă sunt ocupate”, a spus Bucearschi.

Aceasta a declarat că personalul medical se află la limita capacităților fizice și psihologice și că, de la începutul pandemiei, 29 de medici care activau în spitalele din Chișinău au decedat.

img20009683

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!