ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Poliția și agenții constatatori ai Primăriei Chișinău vor face raiduri pentru combaterea comerțului ambulant

10:34 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Agenții constatatori ai Primăriei municipiului Chișinău vor întreprinde activități de prevenire a comerțului ambulant împreună cu polițiștii, transmite MOLDPRES.

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, explicații Preturii Centru cu privire la prezența comercianților ambulanți în scuarul Catedralei. Potrivit primarului, la solicitarea lui ca aceștia să părăsească zona pentru că încălcă regulile impuse de autorități pe timp de pandemie, ei au intrat în conflict verbal cu el. În același timp, Ceban a menționat că poliția nu a intervenit în timp util la fața locului. „Am văzut o piață mică în scuarul Catedralei unde se vinde tot ce vreți -  baloane, jucării. A trebuit să treacă două ore  ca noi să găsim soluția ca să fie întocmite două procese verbale și este regretabil că nu se intervine. Când m-am apropiat, m-a trimis la unul Nichita. A spus că are „crâșă” la poliție și eu voi avea probleme. Eu aștept explicații de la poliție și pretură”, a spus Ceban.

Șeful adjunct al Direcției de poliție Chișinău, Lilian Luca, a solicitat ca pretorii de sector să ofere agenților constatatori un orar flexibil pentru ca aceștia să poată acționa împreună cu polițiștii împotriva comercianților ambulanți. „Dispoziția de interzicere a activității agenților economici în timpul sărbătorilor de iarnă a ajuns în instituție vineri, iar acțiunile de combatere a activităților ilicite vor începe de astăzi. Solicităm un program flexibil pentru agenții constatatori pentru a activa împreună”, a spus Luca.

Ca măsură de prevenire a infecției cu COVID-19, Primăria municipiului Chișinău a interzis organizarea Târgurilor de Crăciun.

foto: zdg.md

img20009690

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!