ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

18:17 | 07.12.2020 Categorie: Comunicate

Ministrul Lilia Pogolșa a avut o întrevedere cu noul rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă" Alexandra Barbăneagră

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa a avut astăzi, 7 decembrie, o întrevedere cu noul rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă" Alexandra Barbăneagră.

În debutul discuțiilor, ministrul Lilia Pogolșa i-a urat succes în activitate rectorului Alexandra Barbăneagră menționând că experiența managerială și profesionalismul său vor contribui la consolidarea poziției Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă" pe plan național și internațional ca instituție cu un potențial valoros în educație și cercetare.

În context, Alexandra Barbăneagră a vorbit despre principalele acțiuni care urmează să le întreprindă în calitate de rector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă" și anume: diversificarea portofoliului de programe ale Universității la ciclul licență și master în conformitate cu Nomenclatorul domeniilor de formare profesională și al specialităților în învățământul superior; identificarea și implementarea de noi forme și conținuturi ale stagiilor de practică ale studenților, prin stimularea extinderii parteneriatelor cu instituțiile pilot, mediul de afaceri din țară; consolidarea recunoașterii naționale și internaționale a programelor de studii pentru calitatea în predare, prin diverse mijloace, inclusiv reacreditarea/acreditarea programelor de studii; dotarea spațiilor de studii, laboratoarelor, Centrelor de resurse curriculare cu echipament multimedia, produse de program, mobilier „transformer"; susținerea şi dezvoltarea unor direcții prioritare de cercetare, încurajarea proiectelor individuale şi colective de cercetare la nivel de catedră, facultate, universitate etc.

La final, ministrul Lilia Pogolșa a reiterat importanța gestionării eficiente a activității instituției de învățământ superior în perioada pandemiei virusului COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!