ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Japonia vor semna un nou acord de grant menit să sprijine sistemul național de sănătate

08:42 | 08.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, l-a primit luni în audiență pe Katayama Yoshihiro, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova. În cadrul întrevederii, diplomații au discutat dosarele curente în relația moldo-niponă, noi obiective în colaborarea bilaterală și agenda evenimentelor prioritare între țările noastre, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Ministrul Aureliu Ciocoi a salutat organizarea recentă a primei ședințe a grupului de prietenie parlamentară și a forumului de afaceri moldo-nipon, desfășurate în format de videoconferință, și a exprimat gratitudine pentru asistența acordată de Guvernul Japoniei prin intermediul programelor de asistență oficială de dezvoltare (granturi și de credite concesionale) oferite Republicii Moldova, menite să contribuie la modernizarea economică și socială a țării noastre.

În contextul pandemiei COVID-19, șeful diplomației moldovene a apreciat disponibilitatea părții nipone de a semna, pe parcursul lunii curente, prin schimb de note, un nou acord de grant menit să sprijine sistemul național de sănătate.

Părțile au efectuat și un schimb de opinii asupra priorităților pe termen mediu, fiind reiterat interesul Republicii Moldova pentru participare cu un stand de țară la Expoziția Universală de la Osaka din anul 2025.

foto: MAEIE

img20009726

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!