ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Veteranii vor primi din 1 ianuarie 2021 alocații majorate

08:43 | 08.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Mai multe categorii de veterani vor primi alocații lunare de stat majorate de la 1 ianuarie 2021. Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 2 din Legea nr. 121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Astfel, participanții la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și a independenței Republicii Moldova, precum și persoanele participante la acțiunile de luptă din Afganistan și pe teritoriile altor state vor primi indemnizații în sumă de 500 de lei lunar, comparativ cu 300 lei cum este în prezent. De majorări vor beneficia un număr de 26 350 de persoane.

Totodată, persoanele cu dizabilități în urma acestor acțiuni de luptă, dar și în consecința avariei de la Cernobîl, vor primi alocații mai mari cu 100 de lei lunar. Respectiv, valoarea indemnizației va constitui 800 de lei lunar, 650 de lei lunar și 575 de lei lunar. De majorare vor beneficia și persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Cuantumul alocației va constitui 275 de lei pe lună.

Proiectul mai prevede acordarea dreptului la alocație lunară de stat, în cuantum de 700 de lei, persoanelor antrenate de autoritățile locale la colectarea munițiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Sursă: monitorul.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!