ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul de finanțare a proiectului „Agricultura competitivă” a fost publicat în Monitorul Oficial

08:55 | 08.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și legea pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare în vederea realizării Proiectului „Agricultura competitivă” au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES.

Acordul privind a treia Finanțare Adițională pentru Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P”, în valoare de 13,5 milioane de euro, a fost semnat cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare la 1 octombrie. Acordul se referă la instituirea unui sistem complet de management al subproduselor de origine animalieră. În cadrul componentei se prevede construcția unei instalații de prelucrare a deșeurilor de origine animală nedestinate consumului uman, care ar fi o soluție reală pentru menținerea situației epizootice favorabile din țară, inclusiv pentru protecția mediului și ar facilita includerea Republicii Moldova în lista țărilor cu drept de export în Uniunea Europeană a produselor zootehnice.

Instituția implementatoare este Unitatea consolidată pentru implementarea și monitorizarea proiectelor în domeniul agriculturii (UCIMPA), care se află în subordinea Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, iar perioada de implementare este 2020-2024. Rata dobânzii aferentă creditului constituie 0,45% anual. Suplimentar este prevăzută achitarea taxei de deservire în mărime de cca 0,75% anual.

Sursă: monitorul.md

img20009728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!