ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării şi-a stabilit prioritățile pe termen scurt

09:32 | 08.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Conducerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) s-a întrunit ieri într-o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost trasate principalele priorități de activitate ale instituției pe termen scurt, transmite MOLDPRES.

Potrivit MECC, în domeniul educației, acestea țin de elaborarea și definitivarea formatului desfășurării olimpiadelor școlare și asigurarea instituțiilor de învățământ din țară cu dezinfectanți pentru următoarea perioadă.

„Activitățile prioritare în domeniul culturii pentru perioada imediat următoare vor ține de analizarea raportului expertizei tehnice privind starea clădirii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, monitorizarea situației instituțiilor teatral-concertistice în perioada noilor restricții, precum și evaluarea proiectelor culturale”, indică ministerul de resort.

În domeniul tineretului și sportului a fost abordată modalitatea organizării Galei anuale a Premiilor în domeniul sportului.

Ministrul Lilia Pogolșa a solicitat secretarilor de stat ca toate acțiunile enumerate mai sus să fie finalizate în termen, iar activitățile planificate de minister, activitățile instituțiilor de învățământ, precum și a altor instituții subordonate să fie desfășurate în conformitate cu respectarea normelor de protecție împotriva răspândirii virusului COVID - 19.

foto: MECC 

img20009732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!