ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Echipa națională de fotbal va juca în grupa F a Campionatului Mondial din 2022

10:43 | 08.12.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Republica Moldova a fost repartizată în grupa F a preliminariilor Cupei Mondiale la fotbal din 2022. Astfel, echipa națională va juca cu selecționatele Danemarcei, Austriei, Scoției, Israelului și Insulele Feroe, transmite MOLDPRES.

Cele 55 de asociații membre ale forului european au fost repartizate în 10 grupe preliminare: 5 de 5 echipe și 5 de 6 echipe. 

Grupa A: Portugalia, Serbia, Irlanda, Luxemburg, Azerbaidjan

Grupa B: Spania, Suedia, Grecia, Georgia, Kosovo

Grupa C: Italia, Elveția, Irlanda de Nord, Bulgaria, Lituania

Grupa D: Franța, Ucraina, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Kazahstan

Grupa E: Belgia, Țara Galilor, Cehia, Belarus, Estonia

Grupa F: Danemarca, Austria, Scoția, Israel, Insulele Feroe, Moldova

Grupa G: Țările de Jos, Turcia, Norvegia, Muntenegru, Letonia, Gibraltar

Grupa H: Croația, Slovacia, Rusia, Slovenia, Cipru, Malta

Grupa I: Anglia, Polonia, Ungaria, Albania, Andorra, San Marino

Grupa J: Germania, România, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia, Liechtenstein

Potrivit informațiilor prezentate de Federația Moldovenească de Fotbal, urnele pentru tragerea la sorți au avut ca bază clasamentul FIFA din 26 noiembrie. Republica Moldova a fost plasată în ultima urnă valorică – în ultimii șapte ani selecționata națională de fotbal a învins doar selecționatele San Marino și Andorra și se află pe locul 177 din lume.  

Pe parcursul anului 2020, echipa națională a evoluat în 11 meciuri internaționale și nu a avut nici o victorie. În Liga Națiunilor, încheiată recent, Republica Moldova a făcut o remiză cu selecționata Kosovo. 

img20009739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!