ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica a fost reținut pentru corupere pasivă

14:16 | 08.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Un angajat al Inspectoratului de Poliție Botanica a fost reținut pentru corupere pasivă. În vizorul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne (SPIA) au ajuns mai mulți funcționari după ce au pretins 400 de euro pentru a mușamaliza un proces penal, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor SPIA, oamenii legii au efectuat percheziții la domiciliile bănuiților, în rezultatul cărora au fost identificate mijloacele financiare recepționate sub controlul grupului de urmărire penală.

În repercusiune, un funcționar vizat a fost reținut pentru 72 de ore. Astfel, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

În acest context, SPIA îndeamnă cetăţenii și funcționarii publici să evite participarea la infracțiuni de corupere, iar în cazul în care cunosc despre acțiuni de corupție, să apeleze linia specializată anticorupție 1520.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!