ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău s-a alăturat campaniei împotriva violenței în bază de gen

15:57 | 08.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a participat astăzi la inaugurarea picturii murale „Colorează lumea în oranj”, realizată pe zidul Parcului de Troleibuze nr.1 din Chișinău. Pictura murală cu o suprafață de circa 700 m2, este dedicată solidarității în combaterea violenței împotriva femeilor și a fost realizată de către organizația „Urban Spirit Family”, în colaborare cu Regia Transport Electric Chișinău, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Ceban, scopul picturii murale este de a sensibiliza opinia publică cu privire la actele de violență în bază de gen, în special violența împotriva femeilor și fetelor. „Violența sub orice formă este condamnabilă. Actele de violență în bază de gen au un impact major asupra întregii societăți, iar autoritățile sunt responsabile de prevenirea și combaterea acestui fenomen. Considerăm extrem de importantă această inițiativă, precum și alte acțiuni de acest fel, realizate în bază de parteneriat, care are un mesaj puternic cu scopul de a sensibiliza opinia publică”, a spus Ceban.

Pictura murală a fost realizată de echipa „Urban Spirit Family”, condusă de Inna Jeleascovaka împreună cu echipa White Tigers Crew din regiunea Transnistreană. RTEC va asigura iluminarea nocturnă a picturii murale.

Proiectul este implementat în cadrul Campaniei „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, la inițiativa Entității Națiunilor pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN WOMEN) în Moldova cu suportul financiar al Guvernului Suediei. 

foto: Primăria Chișinău 

img20009749

img20009749

img20009749

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!