ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii

17:16 | 08.12.2020 Categorie: Comunicate

Ministerul Economiei și Infrastructurii susține inițiativele privind dezvoltarea coridorului de transport GUAM

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/. Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulian Postică, a participat astăzi la Reuniunea miniștrilor transporturilor din statele membre ale Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică GUAM. În cadrul reuniunii au fost abordate subiectele de relevanță actuală, precum dezvoltarea coridorului de transport GUAM, a proiectelor de informatizare a transporturilor la nivelul celor țări într-un context regional, dar și a măsurilor luate de fiecare stat în contextul pandemiei de COVID-19. Reuniunea a fost prezidată de Ramin Guluzade, ministrul Transporturilor, Comunicațiilor și Înaltelor tehnologii din Azerbaidjan.

„Ca urmare a pandemiei de COVID-19 s-au accelerat procesele de inovare și automatizarea în industria transporturilor. Informatizarea sporită a transporturilor și operațiunilor logistice aferente va genera reduceri semnificative ale costurilor suportate de întreprinderi. Consider că noile soluții digitale vor reduce totodată costurile pentru autorități și va crește gradul de respectare a normelor, făcând sectorul transporturilor mai eficient și mai sustenabil", a declarat Iulian Postică.

La eveniment s-a discutat și despre starea actuală a rețelei infrastructurii de transport GUAM și a perspectivelor de atragere a noilor fluxuri de transport. Părțile au confirmat necesitatea concentrării eforturilor asupra creării și implementării platformei logistice GUAM-NET, propusă de partea azeră.

De asemenea, au salutat necesitatea elaborării unui nou Plan de măsuri pentru anii 2021-2022, pentru continuarea modernizării coridorului de transport GUAM.

Reuniunea miniștrilor de transport din cadrul GUAM s-a încheiat cu aprobarea unei declarații comune privind prioritățile și pașii următori pentru realizarea obiectivelor organizației.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!