ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ţară nu sunt trasee blocate, conform Administrației de Stat a Drumurilor

17:34 | 08.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 dec. /MOLDPRES/.  În prezent, în ţară nu sunt sectoare de drum blocate, circulația rutieră pe traseele naționale se desfășoară în condiții de siguranță, după ce pe arii extinse din ţară au căzut precipitații sub formă de ninsoare şi lapoviță, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, au fost desfășurate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului pe traseele naționale din municipiul Chișinău,  Bălți, raioanele Cahul, Cantemir, Taraclia, Căușeni, Ștefan Vodă, Basarabeasca, Cimișlia, Leova, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Hâncești, Ialoveni, Nisporeni, Drochia, Strășeni,  Ungheni, Sângerei, Orhei, Rezina, Florești, Șoldănești și UTA  Găgăuzia.

„În procesul tehnologic au fost implicate 89 de utilaje speciale cu  participarea a 136 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Administratorii drumurilor monitorizează sistematic toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în  trafic să fie soluționată rapid. Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă, conform sursei citate.

Administrația de Stat a Drumurilor solicită conducătorilor auto să  fie atenți la drum, iar în cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, să apeleze la numerele de telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

foto: ASD

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că în următoarele 24 de ore, în ţară se prevăd valori termice până la 5 grade cu plus, ziua, şi minus  5 grade Celsius, noaptea, fără precipitaţii, cu cer variabil. 

img20009755

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!