ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarii din suburbiile Chișinăului sunt nemulțumiți de lipsa transportului public

10:09 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Primarii din suburbiile Chișinăului au cerut acces mai mare la transportul public, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban a convocat astăzi o ședință on-line cu șefii administrațiilor publice din suburbii în care a discutat despre situația drumurilor care leagă comunele de oraș, necesarul de material antiderapant și problema transportului public.

La rândul lor, primarii suburbiilor s-au declarat nemulțumiți de lipsa transportului public, solicitând un număr mai mare de autobuze care să asigure legătura cu Chișinăul. Primarul comunei Trușeni a declarat că, din lipsa transportului public, elevii din sat sunt nevoiți să meargă 4-5 km pe jos pentru a ajunge la școală, specificând că Primăria Trușeni nu are propriul microbuz.

Edilul capitalei a declarat că va solicita o notă din partea Direcției transport pentru analiza acestor probleme. „Îmi pare rău că birocrația și interesele unora prevalează asupra problemelor cetățenilor. Voi solicita o notă informativă din partea Direcției transport pentru a vedea cum putem soluționa problema”, a specificat Ion Ceban.

În componența municipiului Chișinău intră 18 orașe și comune.

img20009771

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!