ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 580 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor au avut loc în anul curent

11:04 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. De la începutul anului au avut loc peste 580 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, în urma cărora 77 de persoane au decedat, iar 531 au fost traumatizate. Datele au fost făcute publice de Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP, comunică MOLDPRES.

INSP a venit și cu o serie de recomandări pentru pietoni, dar și pentru șoferi, mai ales pentru perioada rece a anului, când afară se întunecă devreme.

Omenii legii au îndemnat pietonii să traverseze strada doar pe la trecerile semnalizate, să evite circulația pe partea carosabilă și să poarte haine de culori deschise şi cu elemente reflectorizante.

Totodată, șoferilor polițiștii le solicită să manifeste prudență sporită atunci când pe marginea drumurilor se află pietoni, mai ales copii și să respectate limita de viteză, în special în apropierea trecerilor de pietoni.

foto: INSP

img20009777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!