ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Directorul unei întreprinderi din capitală a fost reținut de CNA

11:19 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Directorul unei întreprinderi, specializate în producția de lămpi electrice, a fost reținut de ofițerii CNA, după ce a fost denunțat de un inspector al Serviciului Fiscal de Stat. Omul de afaceri i-ar fi propus 60 mii de lei pentru a trece cu vederea mai multe nereguli, comunică MOLDPRES .

Potrivit datelor CNA, într-un control efectuat la întreprindere, inspectorul ar fi constatat că omul de afaceri nu ar fi achitat taxe şi impozite la stat în valoare de peste 2 000 000 de lei. Ca să nu reflecte în actul de control această sumă şi să indice o valoare diminuată, omul de afaceri i-ar fi propus funcționarului 60 mii de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru corupere activă. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de până la șase ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!