ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania a donat R. Moldova echipamente de ventilare pulmonară

13:27 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Angela Ganninger, a transmis astăzi în incinta Institutului de Medicină Urgentă opt echipamente de ventilare pulmonară pentru tratamentul cazurilor severe de COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Germaniei, câte trei echipamente sunt destinate Institutului de Medicină Urgentă și Spitalului Republican „Timofei Mosneaga”, şi câte unul pentru Centrul COVID din Chișinău și pentru spitalul raional din Ceadâr-Lunga.

Echipamentele în valoare totală de peste 230.000 de euro (aproximativ 4,7 milioane de lei) au fost achiziționate din fondurile Ministerului Federal al Afacerilor Externe din Germania.

În luna mai, Ambasada Germaniei a mai transmis Ministerului Sănătății costume de protecție în valoare de 50 mii de euro. De asemenea, pe 3 octombrie, cu ocazia Zilei Unității Germane, Ambasadorul a transmis Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească din Chişinău costume în valoare de aproximativ 4.000 de euro. Prin intermediul Societății Germane pentru Cooperare Internațională (GIZ), Germania a achiziționat încă două echipamente de ventilare pulmonară pentru utilizare în terapie intensivă.

img20009781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!