ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de lege privind calitatea aerului atmosferic

13:38 | 09.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi proiectul de lege privind calitatea aerului atmosferic. Acesta transpune mai multe acte europene în domeniu, urmând să fie prezentat Parlamentului pentru examinare şi adoptare, transmite MOLDPRES.

Scopul legii constă în crearea cadrului juridic în vederea consolidării capacităților instituționale de monitorizare și de evaluare a calității aerului pentru identificarea și punerea în aplicare a măsurilor eficiente de reducere a emisiilor de poluanți la niveluri care să minimizeze efectele nocive asupra sănătății umane și a mediului ca întreg.

„Prezenta lege reglementează măsuri la nivel național privind: evaluarea și monitorizarea calității aerului atmosferic pe întreg teritoriul țării pe baza unor metode şi criterii comune, stabilite în conformitate cu prevederile standardelor Uniunii Europene și tratatelor internaționale la care Republica Moldova este parte; obținerea informațiilor referitor la calitatea aerului atmosferic pentru a contribui la combaterea poluării aerului şi a efectelor negative cauzate de aceasta, precum și pentru a monitoriza pe termen lung tendințele şi îmbunătățirile rezultate în urma măsurilor luate la nivel național şi regional; furnizarea informației privind calitatea aerului atmosferic publicului etc.”, indică documentul.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!