ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va semna cu Brazilia un acord privind abolirea vizelor de scurtă ședere

14:33 | 09.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Membrii Executivului au votat astăzi o decizie cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare, transmite MOLDPRES.

Proiectul Acordului are drept scop dezvoltarea şi consolidarea relațiilor de prietenie şi colaborare dintre cele două state prin oferirea cetățenilor, titulari de pașapoarte ordinare, a posibilității de a călători reciproc fără vize.

Proiectul documentului se încadrează în categoria tratatelor interguvernamentale şi conţine nouă puncte, care reglementează condiţiile de intrare, ședere şi tranzitare a teritoriilor celor două ţări de către cetăţenii ambelor state.

Acordul se propune a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată. Modificarea acestuia poate fi efectuată în condițiile stabilite de Convenția de la Viena cu privire la dreptul tratatelor.

Această hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: gds.ro

img20009793

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!