ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două întreprinderi silvice din Cahul vor fi reorganizate prin fuziune

15:01 | 09.12.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Întreprinderea „SILVA-SUD” Cahul va fi reorganizată prin absorbția (fuziunea) de către aceasta a Întreprinderii silvo-cinegetice „MANTA-V” din acelaşi raion. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de membrii Cabinetului de miniștri, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Guvernului, drepturile și obligațiile întreprinderii de la Manta vor reveni entității silvice „SILVA-SUD” Cahul. Totodată, Agenția „Moldsilva” va crea comisia de reorganizare a întreprinderii nominalizate şi va asigura reorganizarea acesteia în conformitate cu cadrul normativ, va asigura, prin intermediul comisiei de reorganizare, transferul personalului şi transmiterea bunurilor, va aproba modificările respective în statutul şi schema de încadrare a Î.S. „Întreprinderea pentru Silvicultură „SILVA-SUD” Cahul.

De asemenea, întreprinderea de la Cahul va elabora și va prezenta fondatorului spre aprobare statele de personal, structura și efectivul-limită, iar Agenția Servicii Publice va opera modificările necesare în documentele cadastrale și cele de constituire, la cererea titularului de drept.

„Efectele pozitive de pe urma acestei comasări vor fi resimțite, în cele din urmă, de consumatorii produselor şi serviciilor pădurii din zona de sud a țării. În condiţiile fuziunii, eficiența se va reflecta în creșterea calității produselor şi serviciilor în paralel cu optimizarea prețurilor acestora, manifestându-se printr-un raport mai bun dintre preț şi calitate. Suplimentar, contopirea va dinamiza şi va contribui la îmbunătățirea gamei de servicii şi produse oferite pe piață, precum şi a raportului preț-calitate”, a explicat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju.

foto: cahul.silvicultura.md

img20009797

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!