ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ungaria sprijină în mod continuu aderarea R. Moldova la UE

18:26 | 09.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Ungaria sprijină în mod continuu aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, iar în scurt timp va trimite doi experți care vor munci împreună cu angajații de la Ministerul Finanțelor și de la Ministerul Agriculturii. Declarațiile au fost făcute astăzi de către ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, comunică MOLDPRES.

Șeful de la MAEIE a menționat că discuțiile cu partea ungară au fost fructuoase, fiind examinată agenda relațiilor bilaterale. „Am convenit asupra mai multor vizite la nivel înalt atât în R. Moldova, cât și în Ungaria. Au fost discutate și aspectele de cooperare în domeniul învățământului, în special în cel universitar”, a spus Ciocoi. 

La rândul său, diplomatul ungar a declarat că țara sa sprijină aspirațiile europene ale Republicii Moldova și a menționat investițiile ungare în domeniile bancar și farmaceutic din Republica Moldova.

Péter Szijjártó s-a aflat astăzi în cea de-a patra vizită din acest an în Republica Moldova. Acesta a avut întrevederi cu mai mulți politicieni și a fost decorat cu Ordinul de Onoare de către președintele în exercițiu, Igor Dodon, drept mulțumire pentru asistența continuă a Ungariei.

img20009810

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!