ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China edifică un sistem performant de asigurări sociale

20:39 | 09.12.2020 Categorie: Externe

Beijing, 9 dec. /MOLDPRES/. În ultimii cinci ani, sistemul de asigurări sociale din China a fost consolidat și extins semnificativ. Nivelul asigurărilor a fost îmbunătățit constant, iar serviciile optimizate, astfel fiind construit cel mai mare sistem de asigurări sociale din lume, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

În perioada anilor 2015-2020, China a efectuat cea mai mare și extinsă muncă de înregistrare a asigurărilor sociale, care acoperă 1,39 miliarde de persoane. La sfârșitul lunii octombrie a acestui an, numărul persoanelor care participă la sistemul asigurărilor de pensie, șomaj și accidente de muncă a fost de 992 milioane, 214 milioane, respectiv, 264 milioane.

În prezent, numărul persoanelor care participă la asigurările de pensii din China reprezintă o treime din numărul total al persoanelor cu asigurări de pensii din lume. Această evoluție spectaculoasă a transformat sistemul chinez de asigurări de pensii în unul dintre cele mai performante.

foto: scmp.com 

 

img20009811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!