ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe drumurile din țară se circulă în condiții de ploaie și ghețuș

10:30 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. La aceasta oră, pe drumurile din țară se circulă în condiții de ploaie, suprafața carosabilă este umedă și alunecoasă, anunță poliția. Tot pentru astăzi, meteorologii au emis un nou Cod galben de ghețuș, comunică MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, avertizarea este valabilă pe parcursul zilei de astăzi, pe arii extinse se prevede polei, pe drumuri se va forma ghețuș.

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile de drum și să ia în calcul faptul că distanța de frânare crește substanțial, să păstreze distanța în mers, pentru a putea opri în condiții de siguranță; să utilizeze luminile de întâlnire şi pe timpul zilei și să evitate acționarea bruscă a direcției și a frânei.

De asemenea, poliția reamintește conducătorilor auto că este interzis să oprească sau să staționeze în locuri nepermise, pe traseele mijloacelor de transport în comun, pe trecerile de pietoni sau la colțurile intersecțiilor.

Pietonii sunt îndemnați să traverseze strada numai prin locurile marcate corespunzător.

foto: autoblog.md

img20009821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!