ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Traficul rutier în municipiul Chișinău se desfășoară în condiții de polei

10:39 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a anunțat că traficul rutier se face în condiții de polei, iar pe străzile orașului au fost împrăștiate 95 de tone de sare și circa 32 de tone de material antiderapant, transmite MOLDPRES.

Primăria informează că la această oră, transportul public circulă pe toate rutele prevăzute, conform programului unei zilei de lucru, iar pe rute au ieșit 321 de troleibuze și 86 de autobuze. Serviciile municipale intervin pe trotuare și pe străzi pentru combaterea poleiului.

Câte un utilaj al ÎM Regia „Exdrupo" este dislocat în fiecare sector al capitalei, fiind gata să intervină la solicitările cetățenilor.

Pentru a combate poleiul, Regia locativ-comunală a început intervenția de la ora 22:00, pe trotuare și pe căile de acces din intercartiere, cu 22 de utilaje cu sărărițe, fiind împrăștiate 35 tone de material antiderapant. De asemenea, muncitorii au fost antrenați la presărarea materialului antiderapant în stațiile de așteptare a transportului public, pe trecerile pietonale și în preajma instituțiilor publice.

În scopul evitării situațiilor problematice de circulație cauzate de condițiile meteo, municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă.

foto: Primăria Chișinău

img20009822

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!