ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un copil de 5 ani din capitală a fost operat de urgență după ce a înghițit o jucărie cu biele magnetice

11:02 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Un copil în vârstă de 5 ani din Chișinău a fost supus de urgență unei intervenții chirurgicale la Institutul Mamei și Copilului, după ce a înghițit componentele unei jucării cu bile magnetice, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituției, intervenția a fost efectuată de o echipă de doi medici și a durat aproximativ două ore. Operația a presupus extragerea individuală a 22 de bile magnetice care au ajuns în stomac și duoden și riscau să le perforeze. Micul pacient se simte bine și se va afla în următoarele zile sub supraveghere medicală. 

Conform surse citate, de la începutul acestui an au fost efectuate 113 intervenții de extragere a corpilor străini din tractul digestiv superior și 58 de intervenții de extragere a obiectelor inhalate în sistemul respirator de către copii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!