ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase persoane au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

11:07 | 10.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Șase persoane, dintre care trei copii, din localitatea Chircăiești, raionul Căușeni, au ajuns aseară la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, două femei de 66 și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii de 13 ani și 3 ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie.

Primele cercetări la fața locului au stabilit că cel mai probabil oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz, din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri, fără a fi necesară spitalizarea.

În acest context, IGSU atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte sau a instalațiilor neverificate. Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte.

foto: basarabia.md

img20009825

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!