ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a adresat un mesaj dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului

11:19 | 10.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a adresat astăzi un mesaj dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, informează MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

În mesaj se menționează: 

„Acum 72 de ani, a fost adoptată Declarația Universală a Drepturilor Omului – document calificat drept ideal comun spre care trebuie să tindă popoarele.

Republica Moldova a aderat la Declarația Universală a Drepturilor Omului la 28 iulie 1990, în foarte scurt timp după adoptarea Declarației Suveranității. În acest mod tânărul stat a demonstrat cetățenilor și comunității internaționale că pentru el drepturile omului sunt prioritare.

La aproape 30 de ani de la aderarea Moldovei la Declarație, aș dori să mulțumesc tuturor partenerilor antrenați în cauza promovării drepturilor omului în țara noastră. Acest parteneriat ne-a învățat să creăm un sistem de protejare a drepturilor omului bazat pe cele mai bune tradiții și principii ale ONU. Totodată, el ne încurajează să fim și mai perseverenți în pledoaria noastră comună pentru demnitatea umană.

Mizăm în continuare pe această alianță în numele drepturilor și libertăților omului. Interacțiunea strânsă dintre toți actorii sociali, dintre statele lumii este foarte importantă pentru a veni cu răspunsuri eficiente la noile amenințări, precum schimbările climatice, revoluția digitală și, bineînțeles, pandemia. În numele Parlamentului Republicii Moldova, exprim angajamentul deplin să folosim toate oportunitățile și instrumentele ca orice cetățean, indiferent de etnie, religie, statut social sau vârstă, să fie protejat și mulțumit în țara noastră”.

foto: Parlament

img20009826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!