ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Relațiile bilaterale R. Moldova–Ucraina au fost discutate la Chișinău

12:46 | 10.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a efectuat astăzi o vizită la Chișinău. Șeful diplomației ucrainene a precizat că aceasta este prima vizită a unui ministru de externe ucrainean din ultimii șase ani și speră că relațiile bilaterale cu R. Moldova se vor intensifica. Declarația a fost făcută de Kuleba în cadrul unei conferințe comune cu ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, comunică MOLDPRES.

Șeful diplomației de la Chișinău a precizat că astăzi au fost puse în discuție mai multe subiecte și s-a decis că relația cu Ucraina va intra într-o nouă etapă de dezvoltare. „Discuția a fost una deschisă, lucru care îmi insuflă speranța că vom reuși să atingem identificarea soluțiilor pentru problemele care persistă în relațiile noastre. Am hotărât să aducem un suflu nou în relațiile dintre R. Moldova și Ucraina și sper să intre într-o etapă calitativă nouă. Am discutat aspecte de securitate regională și internațională și mă bucur că pe acest aspect am găsit înțelegere totală”, a opinat Ciocoi.  

Diplomatul ucrainean a menționat, la rândul său, că autoritățile de la Kiev își doresc o întâlnire cu președintele ales, Maia Sandu, și optează pentru intensificarea colaborării bilaterale. „Ne dorim mai multe proiecte economice comune, proiecte de infrastructură și trebuie să soluționăm subiectele cronice și să mergem înainte. Ucraina a sprijinit R. Moldova și vom lucra împreună în procesul de integrare europeană”, a spus Kuleba. 

La Chișinău, diplomatul ucrainean are planificate întrevederi cu președintele ales Maia Sandu, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu.

img20009829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!