ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În luna noiembrie, prețurile medii de consum au crescut nesemnificativ

13:25 | 10.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. În luna noiembrie curent, inflația anuală a constituit 0,93%, iar prețurile medii de consum au crescut în luna noiembrie, față de octombrie 2020, cu 0,16 la sută, transmite MOLDPRES.

Biroul Național de Statistică a prezentat astăzi evoluția prețurilor de consum la produse alimentare, mărfuri nealimentare și servicii prestate populației. Creșterea prețurilor medii de consum a fost determinată de creșterea prețurilor la produse alimentare cu 0,70 la sută și la mărfurile nealimentare cu 0,23%. Au fost înregistrate creșteri de preț mai accentuate (până la 3,2%) la îmbrăcăminte și încălțăminte de iarnă, lemne pentru foc, medicamente, autoturisme, detergenți și igienă.

În același timp, s-a înregistrat micșorarea tarifelor la: gaz furnizat prin rețea pentru consumatorii casnici – cu 10,2%, serviciile de turism peste hotarele țării – cu 2,1%, serviciile transportului aerian de pasageri – cu 0,7%, întreținerea copiilor în creșe și grădinițe – cu 0,5%. În perioada de raport, față de luna octombrie 2020, au fost înregistrate creșteri de preț la serviciile de turism pe teritoriul țării – cu 1,7%, servicii medicale contra plată și serviciile hoteliere – cu 1,2%, servicii rituale – cu 0,8%, închirierea apartamentelor – cu 0,7%, tratarea spitalizată – cu 0,6%.

foto: revistaprogresiv.ro

img20009831

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!