ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a validat alegerile prezidențiale

14:24 | 10.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a validat rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Judecătorii constituționali au validat în ședința de astăzi rezultatul alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020, astfel Maia Sandu este declarată în mod oficial președinte al Republicii Moldova.

„Curtea Constituțională a hotărât confirmarea alegerilor din 15 noiembrie 2020 și validarea alegerii Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova. Prezenta hotărâre este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac și intră în vigoare la data adoptării și este publicată în Monitorul Oficial”, a declarat Domnica Manole, președintele Curții Constituționale.

Conform legislației, candidatul a cărui alegere a fost validată, urmează să depună jurământul în fața Parlamentului și Curții Constituționale cel târziu la 45 de zile după alegeri.

Exercițiul mandatului de președinte al Republicii Moldova începe efectiv din ziua depunerii jurământului, potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Președintele ales, Maia Sandu, a declarat că ceremonia de învestire în funcție va avea loc la data de 24 decembrie 2020.

img20009835

img20009835

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!