ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba

17:42 | 10.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, precum și ambasadorii Ruslan Bolbocean și Marko Shevchenko, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția generală comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul a salutat prezența delegației în Legislativul Moldovei și a menționat importanța acesteia pentru intensificarea dialogului bilateral în diverse domenii: parlamentar, comercial-economic,  energetic, de mediu, umanitar etc.

Președintele Parlamentului a remarcat că, fiind două state vecine, Republica Moldova și Ucraina au numeroase afinități, formate în decursul istoriei comune, întâi de toate la nivel interuman.

”Trebuie să valorificăm acest avantaj și să consolidăm bunele relații de colaborare și prietenie dintre țările și popoarele noastre”, a conchis Zinaida Greceanîi.     

Totodată, speakerul s-a pronunțat pentru dinamizarea cooperării interparlamentare, inclusiv la nivel de comisii și grupuri de prietenie.

Dmytro Kuleba a confirmat necesitatea depunerii  eforturilor pentru ca interacțiunea dintre Ucraina și Moldova nu doar să fie menținută, ci și intensificată pe toate dimensiunile. Ministrul s-a referit la domeniile economiei, comerțului, turismului, infrastructurii, energeticii ș.a.  

În opinia șefului diplomației ucrainene, rolul organelor legislative este unul semnificativ pentru consolidarea raporturilor bilaterale. În acest sens, Dmytro Kuleba a transmis mesajul de deschidere al deputaților ucraineni pentru cooperare activă cu parlamentarii din Moldova.  

În concluzie, interlocutorii au exprimat interesul comun pentru  dialogul deschis, constructiv și pragmatic care să contribuie la avansarea tuturor subiectelor de importanță mare din agenda relațiilor moldo-ucrainene. 

foto: Parlament

img20009845

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!