ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a fost invitată să participe la Expoziția Mondială „Expo 2025” din Japonia

20:14 | 10.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Aspectele colaborării comercial-economice moldo-nipone, oportunitățile de investiții în țara noastră, precum și participarea Republicii Moldova la Expoziția Mondială „Expo 2025”, care va avea loc la Osaka, Japonia, au fost principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii de astăzi a ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, cu ambasadorul Japoniei la Chişinău, Yoshihiro Katayama, transmite MOLDPRES.

Ministrul moldovean a mulțumit Guvernului Japoniei pentru asistența externă acordată țării noastre în domenii strategice cum ar fi economie, agricultură, mediu, sănătate, educație etc. Unul din cele mai recente este Proiectul de asistență tehnică destinat sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, pentru perioada anilor 2019-2021, care are drept scop extinderea serviciilor de consultanță specializată în afaceri la nivel național.

La rândul său, Yoshihiro Katayama a menționat că își dorește o dezvoltare continuă între cele două țări, prin fortificarea cooperării comercial-economice și sporirea nivelului de investiții bilaterale. În acest context, ambasadorul nipon a lansat o invitație Republicii Moldova de a participa la Expoziția Mondială „Expo 2025”, precizând că, Japonia va oferi asistența și suportul necesar Guvernului și companiilor din țara noastră pentru a participa la acest eveniment.

Anatol Usatîi a mulțumit pentru invitație și a subliniat că pentru Republica Moldova acest eveniment reprezintă un bun prilej de promovare și o platformă importantă pentru companiile moldovenești de a-și prezenta produsele și serviciile.

În prezent, în Republica Moldova activează 11 întreprinderi cu capital japonez, cu investiții în valoare de 107,004 mii de lei. Volumul comerțului exterior al țării noastre cu Japonia a înregistrat în perioada ianuarie-septembrie 2020, suma de peste 40 de milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019, volumul comerțului exterior a crescut cu 5,92%.

foto: MEI 

img20009850

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!