ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată campania anticorupție „Denunță! Atitudinea ta contează!”

11:06 | 11.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. „Denunță! Atitudinea ta contează!” este genericul unei campanii, lansată astăzi de Inspectoratul General de Poliție (IGP) şi Centrul Național Anticorupție (CNA). Aceasta are scopul să informeze cetăţenii, angajații poliției, în ceea ce ține de importanța denunțări actelor de corupție şi a influențelor necorespunzătoare, transmite MOLDPRES.

Prin această campanie, cele două instituții își propun să contribuie la creșterea conștientizării publice, prin organizarea diferitelor activități cu caracter informativ în întreaga ţară, oferind cetățenilor informații accesibile privind procedurile şi mecanismele existente de prevenire şi raportare a cazurilor de corupție.

„Nu voi tolera nici pentru o clipă corupția printre oamenii cu epoleți, persoanele cu funcții de răspundere, precum şi printre cetăţenii de rând. Îndemn întreaga societate să spună „Nu corupției!” şi să denunțe orice caz de mituire. Doar prin efort comun şi toleranță zero faţă de orice act de corupție vom reuși să combatem acest flagel în societatea noastră”, a declarat la evenimentul de lansare a campaniei, şeful IGP, Sergiu Paiu.

La rândul său, Ion Pruteanu, șef de direcție la CNA, a menționat că este important ca toți să fie informați cu privire la riscurile şi consecințele faptelor de corupție, rigorile integrității, importanța adoptării unui comportament integru, condamnării corupției, precum şi mecanismele de denunțare a acesteia.

„În cadrul campaniei, împreună cu colegii de la IGP vom desfășura lecții pentru angajații inspectoratelor de poliție din ţară privind procedura de declarare a cadourilor, declararea influențelor necorespunzătoare, a modalităților de denunțare a actelor de corupție în vederea asigurării unui serviciu public onest şi integru dedicat cetățeanului şi societății în general. De asemenea, vom organiza activități de informare a conducătorilor auto. Ne dorim atragerea masivă a cetățenilor onești în lupta cu corupția, care să ia atitudine şi să anunțe la liniile fierbinți CNA şi IGP de fiecare dată când cunosc acte de corupție”, a relevat Ion Pruteanu.

Instruirile şi distribuirea materialelor informative în cadrul campaniei „Denunță! Atitudinea ta contează!” vor avea loc datorită sprijinului financiar din partea Uniunii Europene, în contextul implementării Programului „Suport bugetar pentru reforma poliției”.

img20009861

img20009861

img20009861

img20009861

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!