ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Primăriei municipiului Chișinău

11:31 | 11.12.2020 Categorie: Comunicate

Campanie de promovare a securității electrice în rândul cetățenilor

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău în colaborare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova și Î.C.S „Premier Energy Distribution" S.A., va lansa o campanie de informare continuă a copiilor și adulților în scopul modelării unui comportament conștient și corect în raport cu instalațiile electrice. Astfel, părțile au semnat vineri, 11 noiembrie 2020, un memorandum de înțelegere în acest sens.

Obiectivul general al memorandumului este promovarea securității electrice în rândul cetățenilor, iar municipalitatea își propune evitarea și prevenirea accidentelor și traumatismelor din cauza necunoașterii sau a nerespectării normelor elementare de securitate și a intervenției neautorizate în instalațiile electrice.

Primarul General, Ion Ceban a mulțumit UNICEF Moldova și Î.C.S „Premier Energy Distribution" S.A., pentru deschidere în consolidarea eforturilor de a diminua cazurile de accidente casnice, prin promovarea securității electrice în rândul copiilor și adolescenților.

Totodată, Ion Ceban, a menționat că securitatea copiilor este o prioritate pentru autorități, subiectul fiind unul de actualitate, în contextul situației pandemice. „În prezent un număr considerabil de copii și elevi petrec mai mult timp la domiciliu, fiind adesea nesupravegheați de adulți. De asemenea, suntem în preajma vacanței de iarnă, iar copiii vor fi acasă o bună perioadă de timp. Casa trebuie să fie un mediu sigur, iar respectarea tuturor regulilor de securitate electrică și adoptarea măsurilor de precauție în preajma instalațiilor electrice, trebuie să devină o normă", a declarat edilul capitalei. 

În cadrul campaniei de promovare a securității electrice, în transportul public de pasageri din municipiul Chișinău, precum și în cadrul orelor de studiu, inclusiv cele online, pe care profesorii le desfășoară cu elevii, vor fi distribuite diverse materiale didactice digitale și spoturi video. Acestea se referă la importanța respectării regulilor de securitate electrică, în vederea evitării accidentelor în instalațiile electrice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!