ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au lansat o campanie națională de comunicare despre COVID-19

12:41 | 11.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Grupul Național de Comunicare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a lansat astăzi campania de informare și responsabilizare „Fii în siguranță!” pentru prevenirea răspândirii COVID-19, comunică MOLDPRES.

Campania a fost lansată în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infecție cu COVID-19 și are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19, și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei care, în fiecare zi luptă în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

Autoritățile anunță că în aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur. Astfel, pe parcursul campaniei, cu suportul OMS, ONU Moldova, UNICEF Moldova, vor fi elaborate și distribuite materiale informaționale.

În același timp, în regim de test va fi lansată platforma web: www.covidinfo.md. Acest instrument de informare va fi un agregator de conținut despre evoluția pandemiei COVID-19 în Republica Moldova. Platforma a fost elaborată de Grupul național de comunicare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene.

foto: MSPSM

img20009866

img20009866

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!