ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Agriculturii a lansat o campanie de informare în domeniul funciar

15:34 | 11.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat astăzi o campanie de informare a autorităților locale cu privire la actele normative și politicile din domeniul funciar și îmbunătățiri funciare, transmite MOLDPRES.

Potrivit MADRM, în perioada 11-16 decembrie vor fi desfășurate mai multe seminare, în format online, ce au drept scop familiarizarea inginerilor cadastrali, a autorităților publice locale, a producătorilor agricoli, precum și a deținătorilor de terenuri agricole cu politicile statului și actele normative în domeniu.

„În cadrul primului seminar s-a discutat despre actele normative ce țin de politicile noi în domeniul îmbunătățiri funciare, protecție, conservare și sporire a fertilității solurilor, metode, principii și stimulări de consolidare a terenurilor agricole și arenda terenurilor agricole”, au explicat surse din cadrul ministerului.

La instruire au participat reprezentanți ai direcțiilor raionale pentru agricultură și alimentație, ingineri cadastrali, producători agricoli, deținători de terenuri și alte persoane interesate din raioanele Anenii Noi, Cahul, Basarabeasca, Briceni, Cantemir, Călărași, Criuleni, Dubăsari etc.

Seminare zonale de informare vor fi organizate cu regularitate, pentru a spori conștientizarea și informarea inginerilor cadastrali, producătorilor agricoli, deținătorilor de terenuri asupra noilor  politici în domeniu, conform sursei citate.

În ultima perioadă, Guvernul a aprobat mai multe acte normative în domeniul funciar, cadastral, geodezie şi cartografie. Cele mai recente au fost Regulamentul de atestare a registratorilor cadastrali şi regulamentul Registrului solurilor Republicii Moldova, ce au intrat în vigoare pe 11 decembrie, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. 

foto: MADRM

img20009870

img20009870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!