ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal Stat

15:34 | 11.12.2020 Categorie: Comunicate

Serviciul Fiscal de Stat în dialog cu mediul de afaceri

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Serviciului Fiscal de Stat promovează activ nivelul ridicat de conformare voluntară al contribuabililor. Acest fapt este asigurat de dezvoltarea instrumentelor de administrare fiscală, stabilirea unei comunicări eficiente cu contribuabilul, astfel ca riscurile și lacunele să fie sesizate prompt de ambele părți și înlăturate în cel mai eficient mod.

Astfel, astăzi, 11 decembrie 2020, Serviciul Fiscal de Stat a organizat și desfășurat o ședință on-line cu agenții economici contribuabili mari. La reuniune au participat 17 agenți economici, iar în cadrul acesteia au fost discutate aspecte privind deservirea/administrarea contribuabililor mari, programul de conformare aferent acestora – obiective și tratamente de conformare, modalitatea de administrare a contribuabililor mari prin prisma riscurilor de neconformare, dar și impactul acestora.

Totodată, astăzi au fost puse în discuție principalele instrumente de administrare fiscală aplicate de Serviciul Fiscal de Stat și interacțiunea contribuabililor cu Serviciul Fiscal de Stat etc.

În cadrul on-line-ului reprezentanții mediului de afaceri au prezentat comentarii și propuneri menite să îmbunătățească procesul de executare a obligațiilor fiscale.

NOTĂ: Serviciul Fiscal Stat – va continua desfășurarea întrunirilor cu mediul de afaceri scopul acestora fiind consolidarea măsurilor de administrare fiscală din care ar rezulta  un nivel majorat de conformare benevolă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!