ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:14 | 11.12.2020 Categorie: Comunicate

A fost lansat proiectul „Dezvoltarea serviciilor de consiliere calificată și orientare profesională pentru elevi în cadrul structurilor de asistență psihopedagogică"

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. Dezvoltarea serviciilor de consiliere calificată și orientare profesională pentru elevi, inclusiv cu nevoi speciale, în cadrul Centrului Republican de Asistență Psihopedagogică și celor 35 de Servicii de Asistență Psihopedagogică (SAP) este scopul noului proiect „Dezvoltarea serviciilor de consiliere calificată și orientare profesională pentru elevi în cadrul structurilor de asistență psihopedagogică" implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei și Agenția de Cooperare și Dezvoltare a Elveției.

Prezentă la evenimentul de lansare, secretarul de stat în domeniul educației Natalia Grîu a vorbit despre importanța existenței unui astfel de serviciu pentru elevii din întreagă țară pentru ai ajuta să facă alegeri în sfera educațională de formare și să își determine traseul profesional.

Principalele activități planificate în cadrul proiectului sunt: dezvoltarea  structurii și conținutului de training regional pentru formarea specialiștilor din structurile de asistență psihopedagogică delegați, inclusiv metodologia de utilizare a instrumentelor software achiziționate pentru SAP; organizarea a 3 training-uri regionale pentru specialiștilor din structurile de asistență psihopedagogică delegate; elaborarea și prezentarea pentru aprobare a unui algoritm / metodologii  privind implementarea serviciilor de consiliere pentru elevi  pentru specialiștii structurilor de asistență psihopedagogică;  achiziționarea a 36 de unități de tehnică de calcul și a 3600 de unități de teste software JVIS pentru SAP etc.

Menționăm că pe parcursul anului școlar 2019-2020 a fost dezvoltată și implementată în regiunea Centru a țării  metodologia de consiliere și orientare profesională calificată pentru elevii absolvenți ai treptelor gimnazială și liceală, realizată cu ajutorul instrumentului validat în Romania Testul JVIS. Metodologia a fost dezvoltată în baza unui studiu al experienței internaționale din domeniu și implementată de Centrul de Ghidare și Orientare în Carieră amplasat în orașul Orhei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!