ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În 19 raioane programul “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” a fost finalizat integral

18:21 | 11.12.2020 Categorie: Regionale

Chişinău, 11 dec. /MOLDPRES/. În 19 raioane lucrările de reabilitare din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost finalizate integral, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, lucrările de reparație și întreținere periodică din cadrul programului au fost finalizate integral în raioanele Anenii Noi, Fălești, Nisporeni, Orhei, Sângerei, Basarabeasca, Dubăsari, Rezina, Ștefan Vodă, Strășeni, Șoldănești, Ocnița, Telenești, Călărași, Briceni, Căușeni, Râșcani, Criuleni și Soroca.  

„Din volumul total al investițiilor de 1,125 miliarde lei din cadrul programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020”, sunt executate peste 95%, constituind circa 1,072 miliarde de lei”, indică ASD.

Programul, care prevede reparația periodică și întreținerea drumurilor din 33 raioane și municipiile Chișinău şi Bălți, a finalizat lucrările pe circa 845 km de drum din cei circa 907 km de drum incluși pentru reparație. Din totalul de circa 299 km de drum prevăzuți pentru reparație cu îmbrăcăminte din beton asfaltic, 296,1
km de drum au fost finalizați. Din peste cei 608 km de drum prevăzuți spre reabilitare cu îmbrăcăminte rutieră din pietriș, peste 547 km de drum au fost executați, conform sursei citate.

În prezent, lucrările continuă pe drumurile din 14 raioane și două municipii, care nu au fost finalizate integral.

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!