ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA au dat undă verde pentru vaccinul Pfizer/BioNTech

09:49 | 12.12.2020 Categorie: Externe

Washington, 12 dec. /MOLDPRES/. Statele Unite ale Americii au dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara, prima administrare fiind efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore, relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES .

Sub presiunea şefului statului de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului. Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic. Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

''Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical'', a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

''Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele'' din ţară, a adăugat el. ''Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore'', a spus el.

foto: ft.com

img20009887

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!