ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China își onorează promisiunile față de lume în privința vaccinurilor

13:38 | 12.12.2020 Categorie: Externe

Beijing, 12 dec. /MOLDPRES/. „Ne vom asuma angajamentele luate și vom acorda ajutor și sprijin altor țări în curs de dezvoltare pentru ca vaccinurile dezvoltate de China să fie produse publice la care pot avea acces popoarele lumii", a declarat președintele Chinei, Xi Jinping, în timpul recentului Summit G20. Acum, pe măsura derulării în condiții bune a activităților de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor chinezești, dorința Chinei este în curs de îndeplinire, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

În Indonezia, țară din Asia care se confruntă cu cea mai serioasă situație pandemică, guvernul a elaborat un plan amplu de vaccinare. Sosirea primului lot de vaccinuri chinezești este, fără îndoială, un sprijin puternic pentru eforturile acesteia în combaterea pandemiei. „Vaccinurile anti-Covid din China constituie o veste bună pentru poporul indonezian”, a precizat președintele țării, Joko Widodo.

În afară de Indonezia, Mexic intenționează să achiziționeze o cantitate de 35 milioane de doze de vaccinuri chinezești, Turcia a făcut comandă pentru 50 milioane de doze de vaccinuri chinezești. Primul lot de vaccinuri este așteptat să ajungă în aceste țări în câteva zile.

Articolul revistei „Fortune” din 5 decembrie arată că noul vaccin anti-covid19 realizat de China ar putea umple golul ofertei globale de vaccinuri. În fața pandemiei, China își asumă responsabilitățile. Fiind una din țările cu cel mai înalt nivel de cercetare și dezvoltare a vaccinurilor din lume, China a intrat deja în studiile clinice din faza a III-a pentru multiple vaccinuri și are suficiente capacități de producție pentru a le face, dar se alătură în continuare „COVAX” cu scopul promovării unei distribuții corecte a vaccinurilor. Pentru a asigura furnizarea de vaccinuri către țările în curs de dezvoltare și pentru a încuraja țările mai capabile să adere și să sprijine planul respectiv.

„China va continua să ofere sprijin și asistență țărilor care au nevoie, ca să contribuie la realizarea unei comunități umane sănătoase. China își exprimă încă o dată dorința sinceră de a se implica lupta împotriva pandemiei din lume”, a spus Wang Yi, reprezentantul special al președintelui Chinei, Xi Jinping, în cadrul unui discurs avut la Adunare Generală a ONU.

foto: ft.com

img20009891

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!