ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația pandemică în municipiul Chișinău rămâne tensionată

09:37 | 14.12.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Șeful Direcției generale sănătate și asistență socială a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipale, că situația din spitalele capitalei rămâne tensionată. Astfel, din numărul total de 1172 de locuri în spital, sunt internați 1033 de bolnavi de COVID-19, transmite MOLDPRES.

Bucearschi a menționat că 59 de bolnavi sunt în stare foarte gravă, 312 în stare gravă, iar 622 de pacienți sunt în stare medie. În același timp, oficialul a precizat că 1504 lucrători ai sistemului de sănătate municipal s-au infectat cu COVID-19.

„În municipiul Chișinău s-au înregistrat până astăzi peste 53 de mii de cazuri de COVID-19. Situația pandemică în municipiul Chișinău rămâne a fi tensionată – în terapie intensivă nu a rămas nici un loc liber”, a declarat Bucearschi.

În Republica Moldova s-au înregistrat un număr de 126 518 cazuri de coronavirus.

img20009903

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!