ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul se va întruni în ședință pentru a examina amendamentele parvenite la legile bugetare

09:50 | 14.12.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Prioritatea numărul unu este aprobarea principalelor legi bugetare, iar astăzi cel mai probabil Guvernul se va întruni în ședință pentru a examina amendamentele parvenite la legea bugetului de stat, bugetele asigurărilor sociale și cel al asigurărilor medicale și politica bugetar-fiscală. Declarația a fost făcută azi de către președintele în exercițiu, Igor Dodon, după ședința cu conducerea de vârf a țării, comunică MOLDPRES.

Conform surse citate, zilele trecute a expirat termenul constituțional de înaintare a amendamentelor din partea deputaților. În această perioadă au fost depuse câteva sute de pagini de amendamente, care vor fi discutate și aprobate de Guvern, după care vor fi transmise Parlamentului.

Șeful statului a menționat că, în luna decembrie, veniturile parvenite de la Serviciul Fiscal și cel Vamal au crescut comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și a dat asigurări că în această lună toate plățile sociale vor fi achitate la timp.

Dodon a precizat că inaugurarea președintelui ales, Maia Sandu, va avea loc la data de 24 decembrie, iar la ceremonie va fi prezent și el, dar și actuala conducere de vârf a țării.

foto: presedintie.md

img20009905

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!