ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate panourile publicitare din Chișinău ar putea fi demontate, dacă CMC nu aprobă Regulamentul cu privire la publicitatea stradală

11:42 | 14.12.2020 Categorie: Economie

Chișinău, 14 dec. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău a solicitat Consiliului Municipal aprobarea cât mai rapidă a regulamentului cu privire la publicitatea stradală. Dacă regulamentul nu va fi aprobat, după 31 decembrie toate panourile publicitare din oraș vor fi date jos, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat la ședința on-line a serviciilor municipalității de astăzi că în Consiliul Municipal Chișinău /CMC/ nu se dorește aprobarea mai rapidă a Regulamentului cu privire la publicitatea stradală. „După un an de consultări cu asociațiile de publicitate am constatat că, la ultima ședință a Consiliului Municipal Chișinău, mai mulți consilieri au fost împotriva aprobării acestui regulament. Solicit ca acest lobby să se oprească”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei a declarat că în cazul în care regulamentul nu va fi adoptat de consilierii municipali, toate panourile publicitare vor fi scoase. „Dacă acest regulament nu va fi adoptat – nu e nici o problemă. După data de 31 decembrie, data expirării contractelor cu administrația locală, dăm jos toate panourile. Mie îmi place orașul fără panouri, este curat, în intersecții mai vezi că este și altceva pe lângă panouri. Am curățat acest oraș de sute de panouri și afișaje publicitare urâte”, a specificat oficialul. 

Potrivit administrației municipiului Chișinău, pe parcursul anului 2020 au fost demontate peste 1300 de panouri publicitare care aparțineau unor agenții de publicitate cu contracte de plasare a publicității expirate. 

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img20009907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!